Kakšni so trendi vhodnih vrat pri novogradnjah?

Objavljeno 26.04.2022
Nazadnje posodobljeno 11.04.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
6:17

Med vsemi odločitvami, ki vas čakajo ob gradnji nove hiše, se vam izbira vhodnih vrat morda ne zdi najbolj kritična. A prav lepo urejen vhod vas bo pozdravil, ko pristopite k svoji hiši, močno pa vpliva tudi na izgled objekta in na prvi vtis. Stanovalci uporabljajo vhodna vrata vsakodnevno, zato pridejo odlike vrat znova in znova do izraza. Pri izbiri vam lahko pomagajo trendi vhodnih vrat, ki predstavljajo sodobne rešitve za čudovit in funkcionalen vhod.

 

Ponudba je pestra, razlike med vhodnimi vrati na trgu pa so lahko velike. Gotovo imate v mislih nekatere prioritete, ki so pri vratih ključnega pomena – varnost in vzdržljivost, brezhibno funkcionalnost in navsezadnje čudovit izgled. Prav te odlike izstopajo pri najbolj priljubljenih vrstah vrat, ki jih predstavljajo aktualni trendi.

Prenesite katalog prodajnega programa vhodnih vrat!

 

Vhodna vrata niso več majhna so pa še vedno minimalistična

 

Za sodobno arhitekturo je najbolj značilen minimalistični slog, ki je opazen že na zunanjosti objektov. Trendi vhodnih vrat pa tu postavljajo svoje zakonitosti, privzemajo značilnosti minimalističnega sloga, a hkrati spodbujajo uporabo večjih ali celo dvokrilnih vrat.

 

Vedno bolj priljubljena so večja vrata, ki omogočajo udoben vhod ter posredujejo močan vtis dobrodošlice. S prestižnim izgledom narekujejo podobo zunanjosti hiše, funkcionalno dovršena vhodna vrata pa obenem vestno opravljajo vse svoje naloge. Prav s svojo velikostjo in zasnovo ponujajo tudi dodatne prednosti, sploh v kombinaciji z obsvetlobo. Številne estetske in funkcionalne prednosti obsvetlobe vhodnih vrat upravičujejo izbiro večjih vrat z dodatnimi elementi. Večja vrata nudijo tudi več možnosti za prilagoditev podobe in funkcije, kar je idealno za zahtevnejše uporabnike.

 

Kljub večji velikosti ostajajo moderna vhodna vrata zelo elegantno zasnovana in minimalistično oblikovana. Sestavljena so iz ravnih in gladkih površin, značilne so čiste linije. Izredno pester je tudi nabor kljuk, ročajev in potezal, ki se odlično kombinirajo s sodobnimi vrati. S tem pa pridemo tudi do ključavnic in varnostnih značilnosti, s katerimi nova vrata prekosijo starejše modele.

 

Trendi vhodnih vrat izpostavljajo varnost

 

Največji napredek pri vhodnih vratih opažamo prav na področju ključavnic in varnostne opreme. Priljubljena so predvsem protivlomna vhodna vrata, ki so osnova za varno in udobno stanovanje. To so vrata, ki imajo vgrajene kovinske varnostne element, ki morajo ustrezati uveljavljenim standardom. Varnostna oziroma protivlomna vhodna vrata dobimo v različnih variantah, tako da pri varnosti ni treba sklepati kompromisov.

 

Drugi aspekt varnosti je seveda ključavnica. Na tem področju nam trendi vhodnih vrat ponujajo celo vrsto zanimivih novosti. Klasične cilindrične ključavnice na ključ se še vedno pogosto pojavljajo, a vse bolj jih nadomeščajo novejše izvedbe. Zelo priljubljena izbira je na primer ključavnica na prstni odtis, ki močno poenostavi odklepanje in zaklepanje vrat ter odpravi mnoge preglavice, ki jih imamo s ključi. Še bolj zanesljiv in praktičen je lahko sistem, ki prepoznava obraz. Sodobna tehnologija na tem področju ponuja odlične rešitve za vsakogar, tudi za čisto običajna stanovanja. Te rešitve so praktične, zanesljive in varne, obenem pa dovolj poceni, da jih lahko dobro izkoristimo.

 

Kateri materiali izstopajo med trendi vhodnih vrat?

 

Lastnosti vhodnih vrat so močno odvisne od tega, kateri materiali sestavljajo vrata. Trendi na tem področju izpostavljajo celo kombinacijo pomembnih odlik, saj nas običajno ne zanimajo le posamezne lastnosti. Zanimivo pa je, da najdemo moderna vhodna vrata iz različnih materialov, tu ni kakšne zelo izrazite izbire.

 

Zelo priljubljena so vhodna vrata iz aluminija. Predvsem zato, ker aluminij omogoča izdelavo večjih vrat. To je lahka in vzdržljiva kovina, ki se uporablja za večje konstrukcije. Lahko prenaša večje obremenitve in je hkrati naravno odporna na škodljive dejavnike iz okolja. S tem ima aluminij idealne lastnosti za izdelavo sodobnih vhodnih vrat. Za vrata po celi višini in za druga večja vrata je vsekakor pametno izbrati aluminij, le tako lahko pričakujemo brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo.

 

Z estetskega vidika so izredno prepričljiva lesena vhodna vrata. Ta so brezčasna in vedno lahko pričakujemo, da bodo trendi vhodnih vrat vključevali tudi atraktivne lesene izvedbe. Iz lesa je možno sestaviti najrazličnejša vrata, ki se s svojim izgledom lepo ujamejo z željami vsakega stanovalca. Poleg tega imajo lesena vrata prepričljive funkcionalne lastnosti in značilno toplino, ki je drugi materiali ne morejo posnemati.

 

Vedno so aktualna tudi PVC vhodna vrata, čeprav med vrati višjega kakovostnega razreda ne pridejo toliko do izraza.

 

Trendi vhodnih vrat vedno izpostavljajo funkcionalnost opreme

 

Kaj je glavna naloga vhodnih vrat? Odgovor na to vprašanje sestavlja listo prioritet, ki jih imamo pri izbiri in nakupu vrat.

 

Med aktualnimi trendi lahko opazimo naklonjenost vhodnim vratom, ki ustrezajo načelom pasivne in nizkoenergijske gradnje. Vrata in okna so šibka točka izolacijskega ovoja zgradbe, predstavljajo veliko tveganje za toplotne izgube. Zato so priljubljena skrbno zasnovana vrata, ki imajo odlične izolacijske lastnosti. Vhodna vrata z več sloji izolacijskega materiala zagotavljajo dober energetski izkoristek in popolno udobje stanovalcev. Hkrati dobro dušijo tudi zvok iz okolja, kar je spet dobrodošlo za udobje in kakovost bivanja v hiši.

 

Vhodna vrata, ki dobro tesnijo in preprečujejo uhajanje toplote, so vedno dobra izbira. Sodobna vrata dosegajo izvrstne izolacijske lastnosti z naprednimi sistemi in materiali, kar priporočajo tudi aktualni trendi. Najboljša rešitev so torej dovršena sodobna vrata s kombinacijo nujnih odlik. Nagrajena AJM vhodna vrata, ki si jih lahko ogledate v spletnem katalogu, pokrivajo vse pomembne točke in odgovarjajo na mnoge želje pri gradnji nove hiše. Z izbiro teh vrat boste dobili opremo, ki združuje vsa priporočila aktualnih trendov!

CTA Katalog AJM vhodnih vrat

trendi vhodnih vrat pri novogradnjah
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Obsvetlobe vhodnih vrat so danes modni trend, hkrati pa zagotavljajo varnost in estetsko popestritev.

Estetske in funkcionalne prednosti obsvetlobe vhodnih vrat

Se tudi vi soočate s temno vežo ali hodnikom za vhodnimi vrati? Če vas ob vstopu v dom pričaka mrak...
Več
Zagotovite si, da bo vaša vgradnja vhodnih vrat potekala nemoteno.

Kako poteka vgradnja vhodnih vrat pri prenovi?

Prenova hiše nalaga lastnikom kar nekaj dela, skrbi in odprtih vprašanj. Tudi če večino zahtevnih...
Več
AJM Aluminijasta vhodna vrata

Zakaj so aluminijasta vhodna vrata prva izbira pri gradnji nove hiše?

Med mnogimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti pri načrtovanju in gradnji nove hiše, zelo...
Več