Kakšna vhodna vrata AJM je izbrala Alya?

Objavljeno 01.08.2023
Nazadnje posodobljeno 08.04.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
5:21

Pri gradnji hiše je izbira vhodnih vrat pomemben korak. So vstopna točka v naš dom, zato morajo biti kakovostna, zagotavljati morajo varnost, hkrati pa prav nič ne škodi, če so lepa, saj vsi poznamo pregovor - obleka naredi človeka. Pri vratih je zelo podobno, saj lahko dodajo piko na i izgledu celotne hiše.

Glasbenica Alya se je za gradnjo hiše odločila, ker je želela uresničiti svoje želje in otroške sanje. Obenem je komaj čakala, da bo lahko hiši dodala karakter - tudi z izbiro stavbnega pohištva po svojem okusu. Sem sodijo tudi vrata, saj se je že pred začetkom gradnje zavedala, da je izbira vrat pomemben korak. 

 

Želela je najboljša vhodna vrata

 

Alya je zahtevna stranka in se ne zadovolji z vsako rešitvijo. Kadar se odloči za nakup, tega dobro premisli in se pozanima o najboljših možnostih, ki so na voljo. Tako je končno odločitev glede novih vrat v svoji hiši sprejela na podlagi tehtnega razmisleka in primerjave različnih ponudnikov. 

 

Vhodna vrata AJM so Alyo prepričala z vrsto prednosti, ki so ključne pri gradnji sodobne hiše, kakršno si je omislila sama. Najvišje na svojem spisku prioritet je izpostavila kakovost in brezhibno funkcionalnost, kar zagotavlja osnovo za zadovoljstvo pri uporabi.

 

Mislila je tudi na energetsko učinkovitost in varnost 

 

Nadalje je razmišljala, da morajo vrata sovpadati s hišo in z njeno osebnostjo. Ker gradi energetsko učinkovito in okolju prijazno hišo, tudi vrata od tega ne smejo odstopati. Zato sta bila pomembna dejavnika pri njeni izbiri tudi najboljša toplotna in zvočna izolacija. Enakovredno in v isti sapi je poudarila, da je pri odločitvi za vhodna vrata AJM mislila predvsem na varnost v svojem domu.

 

Ker več glav več ve, se je pri odločitvi oprla tudi na priporočila prijateljev in primerjave na spletu, kar ji je olajšalo morebitno kolebanje med ponudniki. Na koncu se je odločila za vhodna vrata AJM, ki poosebljajo kakovost, varnost, funkcionalnost, kupec pa lahko izbira med več različnimi materiali, vrhunskimi oblikovnimi lastnostmi, različnimi možnostmi zaklepanja in še več. Alya je bila pri izbiri pravega ponudnika pozorna tudi na to, da je vrata možno kar se da hitro dobaviti in jih brez težav ter kar najhitreje strokovno montirati.  “Ob naročilu sem bila zadovoljna z ažurnostjo in prijaznim pristopom podjetja AJM, na koncu pa tudi z ugodno ceno,” je poudarila.

 

Kako najlažje sprejeti informirano odločitev?

 

Alya je vse skrbno premislila. Če gre za novogradnjo, je namreč pomembno vedeti, kakšni so trendi vhodnih vrat, da lahko sprejmemo optimalno odločitev. Vedeti moramo, da danes vrata niso več majhna, kakršnih se spominjamo iz otroštva, so pa minimalistična in oblikovno dovršena do potankosti. Trendi pa v prvi vrsti vsekakor izpostavljajo varnost in funkcionalnost, tako da mimo tega ne moremo iti. Pri materialih izstopajo alumunij, PVC in les. Alya se je odločila za sledjo možnost, torej za masivna lesena vhodna vrata AJM. Odločitev ni najlažje sprejeti, ker vemo, da vrat ne bomo menjali čez eno ali pet let, nakup vrat je dolgoročen. Ko je sprejemala odločitev o tem, katera vrata bodo prava za njeno sanjsko hišo, so ji bila v pomoč tudi gradiva in priporočila AJM svetovalcev. Primerjala je prednosti in slabosti vseh vrst vrat, že na začetku pa se je zavedala, da je kombinacij ogromno. Tako kot vsakdo, ki se sooča z nakupom vrat, si je morala postaviti prioritete, ki jih je imela pri urejanju vhoda v svoj sanjski dom.

 

Izbrala je lesena vhodna vrata AJM na prstni odtis

 

Alya je, kot smo že omenili, na koncu izbrala lesena vrata, ki so sicer bolj občutljiva v primerjavi z vrati iz umetnih materialov, a hkrati v dom vnesejo toplino, so masivna in kakovostna ter delujejo premijsko. Večja občutljivost na vremenske pogoje, kot sta dež in sonce, pa Alye ne moti, saj bodo vrata pod streho in s tem zaščitena. Odlična izbira. 

 

Glede sistema odklepanja vhodnih vrat jo je prepričala ključavnica na prstni odtis, ker je ta način odklepanja izredno enostaven in varen. Prsta tudi ne moreš izgubiti ali pozabiti, kam si ga založil. Vseeno pa bo vrata lahko, če bo želela, odklenila tudi s klasičnim ključem. “Kaj pa se zgodi, če zmanjka elektrike?” je bilo njeno prvo vprašanje. Odgovor je preprost, saj lahko vrata odklenemo z že omenjenim ključem, še bolj pa ji je bila všeč možnost pomožnega akumulatorja, ki ob izpadu elektrike zagotavlja dovolj energije, da sistem zaklepanja in odklepanja vrat deluje nemoteno.

 

Poleg prstnega odtisa se lahko pri AJM vratih odločite tudi za odklepanje s pomočjo pametnega telefona, glasovno odklepanje, ki ga zagotavlja glasovna pomočnica Alexa - ali pa ste bolj tradicionalni in ostanete pristaši klasičnega ključa. Za sistem odklepanje vhodnih vrat na daljavo, oziroma s pomočjo pametnega telefona in aplikacije/zvočnika - "virtualne pomočnice" Alexe,  je AJM prejel prestižno nagrado German Innovation Award Winner v kategoriji "Pametno bivanje".

 

Za izbiro svojega idealnega stavbenga pohištva uporabite naše spletno orodje. Dobili boste odličen vpogled, kakšno stavbno pohištvo najbolje ustreza vašemu okusu in vaši nepremičnini.

New call-to-action

Alya med izbiranjem vrat v AJM salonu
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Prihranek denarja z novimi vhodnimi vrati

Precejšnji prihranek energije z novimi vhodnimi vrati

Nekaj pravil, da boste z zamenjavo vhodnih vrat privarčevali denar.
Več
Kaj izbrati: aluminijasta, PVC ali lesena vhodna vrata

Kaj izbrati: aluminijasta, PVC ali lesena vhodna vrata?

Gradite ali prenavljate hišo? Potem ste pri urejanju vhoda gotovo v dilemi, kakšna vhodna vrata...
Več
AJM Aluminijasta vhodna vrata

Zakaj so aluminijasta vhodna vrata prva izbira pri gradnji nove hiše?

Med mnogimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti pri načrtovanju in gradnji nove hiše, zelo...
Več