Kako poteka vgradnja vhodnih vrat pri prenovi?

Objavljeno 23.12.2021
Nazadnje posodobljeno 05.04.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
5:59

Prenova hiše nalaga lastnikom kar nekaj dela, skrbi in odprtih vprašanj. Tudi če večino zahtevnih nalog opravijo strokovnjaki, želimo vedeti in razumeti kaj nas čaka. Že pri izbiri in nakupu vrat se pojavljajo dileme, zato pri montaži gotovo ne želite imeti še dodatnih skrbi. Če zaupate izvedbo pravim mojstrom, bo postopek preprost, končni rezultat pa nadvse prepričljiv.

Prenesite E-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat

 

Kaj je treba pripraviti pred vgradnjo vhodnih vrat?

Dela ne bo veliko, saj vsa zahtevna opravila prevzamejo izkušeni monterji. Ponudba je celovita in vključuje vse, kar je potrebno za vgradnjo vrat, tudi pri zamenjavi vrat ob prenovi. Morda bo treba nekoliko urediti prostor, da bo možno delo opraviti hitro in brez težav. Odstranite morebitne ovire, pospravite površine okoli vrat, zagotovite neoviran dostop do vhoda.


Kako dolgo poteka vgradnja? 

Vgradnja vhodnih vrat ni posebej dolgotrajen postopek. Izkušeni monterji opravijo vse potrebno v dveh urah, kar vključuje tako odstranitev starih kot vgradnjo novih vrat. Seveda se lahko pojavijo kakšna dodatna opravila, a posebnih zamud ne gre pričakovati. V maksimalno treh urah je opravljeno delo od začetka do konca, le toliko časa vas torej loči do brezhibno vgrajenih vhodnih vrat.

 

Ali vgradnja vhodnih vrat za seboj pusti umazanijo in nered?

Gradbene posege pogosto povezujemo z neredom in umazanijo, za seboj pustijo tudi odpadni material. Pri vgradnji vhodnih vrat je drugače, saj je poseg v objekt minimalen. Nastane le nekaj prahu pri vrtanju lukenj za montažo vratnega podboja. Prah se lahko sproti odsesava ali kasneje hitro počisti. Pri vgradnji vrat ne potrebujemo posebnih materialov ali orodja, s katerim bi pridelali odpadke ali umazanijo. Prav tako je poskrbljeno za odvoz stare opreme, torej ne ostane niti ta material.

 

Ali bodo nova vrata ustrezala obstoječi odprtini? 

Prenova hiše vključuje zamenjavo vhodnih vrat, za kar se pogosto uporabi obstoječa struktura. Ne želimo imeti dodatnih gradbenih posegov, če za to ni nobene potrebe. Zato se nova vhodna vrata pripravijo po meri in povsem ustrezajo obstoječi odprtini. To zagotavljamo z natančnimi meritvami, ki so potrebne za oblikovanje vaših novih vrat. Tako bo tudi vgradnja kar se da enostavna in povsem uspešna.

 

Ali bodo nova vrata dobro tesnila? 

Pri zamenjavi vhodnih vrat gotovo ciljate tudi na boljše izolacijske lastnosti. Nova vrata to prinašajo že s kvalitetnimi materiali in napredno zasnovo, a tudi s strokovno montažo. Vrata vgradimo po RAL standardu, ki preprečuje toplotne izgube. Zagotavlja popoln izkoristek izolacijskih lastnosti, ki jih imajo vrata, tesnjenje pa bo neoporečno. RAL montaža zaključuje postopek sistematične izbire in nakupa kvalitetnih vrat.

 

Koraki vgradnje novih vrat:

 

1. Meritve

Vrata je treba izdelati tako, da povsem ustrezajo obstoječi strukturi in odgovorijo na vsa pričakovanja stanovalcev. Izdelajo se po meri, na ta način pa se poenostavi tudi vgradnja vhodnih vrat. Nenazadnje pa želimo vgradnjo v vsakem primeru povsem prilagoditi objektu in okolju. Najprej je treba za to opraviti meritve. Mojstri opravijo ogled lokacije in natančno izmerijo vse relevantne dimenzije odprtine za vrata.

To je prvi korak montaže. Na podlagi meritev se pripravijo ustrezne rešitve za uspešno izdelavo in montažo. Mojstri pripravijo načrt in se pripravijo na izvedbo.

 

2. Odstranitev starih in vgradnja novih vrat

Ob dogovorjenem terminu izkušeni monterji opravijo cel postopek, ki vključuje odstranitev starih vrat in vgradnjo novih. Odstranitev starih vrat ni težavna, saj je možno vhodna vrata običajno dokaj enostavno razstaviti. Nato se preveri struktura, površine se pripravijo na vgradnjo novih vrat.

Pri sami vgradnji vrat se najprej pripravi podboj. Sestavljen podboj namestimo v odprtino, ga začasno fiksiramo in zagotovimo popolno ujemanje z objektom. Zelo pozorni moramo biti, da okvir ne visi, v vsaki ravnini je treba zagotoviti popolno ravnovesje, da bodo vrata dobro delovala. Nato se lahko podboj pričvrsti na svoje mesto – na več mestih se z vijaki zanesljivo pritrdi v odprtino. Ob tem poskrbimo za popolno tesnjenje in dobro izolacijo. RAL montaža zahteva izdelavo treh slojev izolacijskega materiala s prilagojenimi lastnostmi. Notranji stik zagotavlja neprepustnost za zrak in paro, vmesni sloj preprečuje prehajanje toplote, zunanji stik pa nudi zaščito pred zunanjimi vplivi.

Kvalitetno vgrajen vratni podboj omogoča enostavno namestitev vratnega krila na pripravljena nasadila. Pri tem so še možne prilagoditve, da dosežemo res popolno ujemanje nove opreme in brezhibno tesnjenje. Nato se vgradi še kljuka s ključavnico, kar zaključuje postopek vgradnje vhodnih vrat.

 

3. Odvoz starih vrat in materiala

Po vgradnji novih vrat lahko na stara kar pozabite. Ponudba za vgradnjo vhodnih vrat namreč vključuje tudi odvoz starih vrat in odpadnega materiala. Vrata ekološko zavržemo, materiale je možno uspešno reciklirati. Vam pa ostanejo le brezhibno vgrajena nova vrata, izognete se tudi čiščenju in pospravljanju odpadkov.

 

Zaključek

Pri izbiri in nakupu vhodnih vrat boste imeli kar nekaj dela in izzivov. To so namreč odločitve, ki jih strokovnjaki ne morejo prevzeti namesto vas. Odločite se na podlagi osebnih okusov in posebnih pričakovanj. Pomagate si lahko tudi z e-priročnikom za sistematičen nakup vhodnih vrat. Pri montaži je drugače, vgradnja vhodnih vrat se opravi z enostavnim postopkom, ki ga v celoti izvedejo usposobljeni in izkušeni monterji. 

Prav montaža ključno odloča o tem, kako zadovoljni boste z novimi vrati. Ne prepuščajte svojega zadovoljstva naključju, splača se izbrati pravega mojstra. Zagotovimo lahko popoln izkoristek vseh prednosti, ki jih imajo kakovostna vrata po vaši izbiri!

New call-to-action

Zagotovite si, da bo vaša vgradnja vhodnih vrat potekala nemoteno.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Alya med izbiranjem vrat v AJM salonu

Kakšna vhodna vrata AJM je izbrala Alya?

Pri gradnji hiše je izbira vhodnih vrat pomemben korak. So vstopna točka v naš dom, zato morajo...
Več
Obsvetlobe vhodnih vrat so danes modni trend, hkrati pa zagotavljajo varnost in estetsko popestritev.

Estetske in funkcionalne prednosti obsvetlobe vhodnih vrat

Se tudi vi soočate s temno vežo ali hodnikom za vhodnimi vrati? Če vas ob vstopu v dom pričaka mrak...
Več
Prihranek denarja z novimi vhodnimi vrati

Precejšnji prihranek energije z novimi vhodnimi vrati

Nekaj pravil, da boste z zamenjavo vhodnih vrat privarčevali denar.
Več