Zakaj so aluminijasta vhodna vrata prva izbira pri gradnji nove hiše?

Objavljeno 25.05.2022
Nazadnje posodobljeno 05.04.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
5:50

Med mnogimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti pri načrtovanju in gradnji nove hiše, zelo izstopa izbira vhodnih vrat. To je namreč ključni korak do varnega, udobnega in prijetnega doma. Gre za opremo, ki bo stanovalcem služila dolgo vrsto let, hkrati pa vhodna vrata odločajo tudi o izgledu stavbe ter o vtisu, ki ga hiša naredi na obiskovalce in mimoidoče. Odločiti se je treba pravilno in izbrati najboljša vhodna vrata za novogradnjo.

 

Aluminijasta vhodna vrata  se v tej vlogi odlično izkažejo. Takoj polepšajo izgled stavbe in poudarijo arhitekturni slog objekta, predvsem pa navdušijo uporabnike z zanesljivostjo. 

Spoznajte prednosti aluminijastih vrat in odkrijte izvrstne rešitve za opremljanje svojega novega doma!

Prenesite katalog prodajnega programa vhodnih vrat!

 

Aluminij je idealen material za stavbno pohištvo

 

Nove zgradbe morajo biti izdelane tako, da skozi dolga desetletja uporabe ne bodo podlegle obremenitvam, s katerimi se stalno srečujejo. Na udaru je predvsem tista stanovanjska oprema, ki jo redno uporabljamo. Za vhodna vrata je vsekakor pametno izbrati kakovosten, vzdržljiv in odporen material.

 

Ravno zato so aluminijasta vhodna vrata med najbolj priljubljenimi izbirami za novogradnje. To so vrata, ki bodo brez težav opravljala svoje delo skozi dolga leta, tudi ob redni uporabi in ob kakšnih večjih obremenitvah. Aluminij je že po naravi dobro odporen na razne obremenilne dejavnike, kot so vročina, vlaga in mraz. Pri vhodnih vratih je velika prednost to, da je material odporen na vremenske nevšečnosti. Kvalitetna kovinska vrata so pripravljena na temperaturna nihanja, na dež in sneg ter na UV sevanje. Aluminij pa se izvrstno obnese tudi ob mehanskih obremenitvah, ob rednem odpiranju in zapiranju, tudi ob loputanju in kakšnih udarcih. Vrata se ne bodo povešala na tečajih, ne bodo se zatikala ali škripala. Aluminijasta vhodna vrata zagotavljajo odlično izkušnjo pri dolgoročni uporabi.

 

Aluminijasta vhodna vrata so značilnost sodobne arhitekture

 

Elegantna aluminijasta vrata so lep estetski poudarek, ki postavlja piko na i podobi celotne zgradbe. Takšni elementi so značilni za sodoben arhitekturni slog, zato so aluminijasta vhodna vrata kot nalašč za novogradnje.

 

Aluminijasta vrata se zelo lepo ujemajo z ostalimi elementi novogradnje. Izpostaviti je treba predvsem posrečeno kombinacijo alu vrat in oken. Aluminijasta okna imajo podobne prednosti, ki izhajajo iz lastnosti tega materiala, z vrati pa se ujemajo tudi vizualno. Zato je možno s to opremo doseči zelo prepričljive vizualne učinke, sploh če ciljate na čudovit dom v skladu z aktualnimi modnimi smernicami z velikimi steklenimi površinami.

 

Z vidika estetike gre izpostaviti še prilagodljivost vizualne podobe aluminija. Material je možno lepo oblikovati in obarvati, kar je za ureditev atraktivnega vhoda velika prednost. Na svoj račun bodo prišli tudi tisti, ki so pri opremljanju svojega doma zelo zahtevni!

 

Aluminijasta vhodna vrata v posebnih izvedbah

 

Prilagodljivost aluminija ni koristna le z estetskega vidika. Izvrstna kombinacija dobrih lastnosti tega materiala nam omogoča, da iz aluminija izdelamo zelo dovršene stavbne elemente. Vzdržljivi kovinski profili se uporabljajo za izdelavo večjih in poljubno oblikovanih vrat, zelo posrečeno pa se kombinirajo tudi z drugimi materiali, kot sta les in steklo.

 

Sodobne novogradnje imajo napredno opremo, pri kateri ni prostora za kompromise. Atraktivna so večja vhodna vrata z mogočnim izgledom, zelo priljubljene so tudi večje steklene površine. Takšne rešitve je možno pripraviti le z alu profili, ki so lahki in vzdržljivi. Omogočajo izdelavo večjih aluminijastih vrat in večjih zasteklitev za moderna stanovanja. Steklena vrata, vpeta v alu okvir, odpirajo številne možnosti za opremljanje stanovanjskih hiš in drugih zgradb. Lahko se uporabljajo tudi avtomatski mehanizmi in celo pametni sistemi za enostavno upravljanje vrat!

 

Brez kompromisov pri varnosti in kakovosti bivanja

 

Za varno in udobno bivanje so dobra vhodna vrata ključnega pomena. Ravno zato se priporočajo aluminijasta vhodna vrata, ki v tem oziru precej izstopajo. V primerjavi z lesenimi in PVC vrati so alu vrata že v izhodišču bolje pripravljena na svojo varnostno funkcijo.

 

Aluminijasta vrata so odporna na udarce, kljubujejo tudi orodju, ki se uporablja za vlom. Iz aluminija se izdelujejo varnostna vrata s protivlomnimi sistemi, ta so primerna tudi za običajna stanovanja. Za novogradnje pogosto izbiramo kvalitetna vrata v višjih varnostnih razredih, saj tako dobro poskrbimo za varnost in udobje stanovalcev. Aluminijasta vhodna vrata že na prvi pogled navdušijo s čudovito podobo, a na dolgi rok prepričajo predvsem s funkcionalnimi lastnostmi. Varna in zanesljiva vrata skrbijo za udobje in visoko kakovost bivanja stanovalcev.

 

Aluminijasta vhodna vrata imajo zaokrožen nabor odlik

 

Za sodobno novogradnjo gotovo izbirate vrata, ki lahko prepričajo z zaokroženo zbirko prepričljivih prednosti. Res je, da imajo lahko lesena vrata še lepši izgled, in res so lahko PVC vrata nekoliko cenejša, a nobena od alternativ nima tako široke palete ključnih odlik, ki odločajo o kakovosti bivanja in dolgoročnem zadovoljstvu. Zato so aluminijasta vhodna vrata upravičeno med najbolj priljubljenimi izbirami za novogradnje.

 

Neštete odlike alu vhodnih vrat prepričajo tako na papirju kot v praksi. To navsezadnje potrjujejo tudi nagrade za aluminijasta vhodna vrata AJM ter mnenja mnogih zadovoljnih strank. Pobrskajte po katalogu vhodnih vrat in se tudi sami seznanite s posebnostmi, zaradi katerih so alu vrata med najbolj atraktivnimi!

 

 

CTA Katalog AJM vhodnih vrat

AJM Aluminijasta vhodna vrata
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Alya med izbiranjem vrat v AJM salonu

Kakšna vhodna vrata AJM je izbrala Alya?

Pri gradnji hiše je izbira vhodnih vrat pomemben korak. So vstopna točka v naš dom, zato morajo...
Več
trendi vhodnih vrat pri novogradnjah

Kakšni so trendi vhodnih vrat pri novogradnjah?

Med vsemi odločitvami, ki vas čakajo ob gradnji nove hiše, se vam izbira vhodnih vrat morda ne zdi...
Več
Spoznajte 3 ključne kriterije pri izberi zunanjih vrat in si olajšajte dokončno odločitev pri nakupu.

Katere 3 poglavitne lastnosti morajo imeti vsa zunanja vrata?

Je nastopil čas, ko se odločate za menjavo zunanjih vrat in se sprašujete, kako se menjave sploh...
Več