Preden se odločimo za določeno senčilo je dobro vedeti …

17.01.2021

Na trgu je več različnih možnosti senčenja steklenih površin z zunanje ali notranje strani. Preden se odločimo za zunanja senčila ali za notranja senčila, pa je dobro vedeti... 

 

Cena

Cene tako notranjih, kot zunanjih senčil so različne, zato moramo vedeti v kakšno investicijo smo se pripravljeni spustiti. Velja, da so notranja senčila cenejša kot zunanja senčila.

 

Zatemnitev

Vedeti moramo ali si želimo odlično, morebiti celo popolno zatemnitev prostora, ali je dovolj, da se svetloba samo zastre. Rolete nudijo skoraj popolno zatemnitev prostora, temu se zelo približajo tudi zunanje žaluzije, medtem ko z večino notranjih senčil svetlobo le zastremo.

 

Varnost

Nekatera zunanja senčila pomembno prispevajo k protivlomni zaščiti oziroma imajo vgrajene posebne protivlomne mehanizme. Notranja senčila k protivlomni zaščiti nimajo prispevka.

 

Zaščita 

Odgovoriti si moramo tudi na vprašanje ali nam je pri senčilih pomembna samo zaščita pred svetlobo in pogledi, ali tudi zaščita pred sončno svetlobo in pregrevanjem stekla ter drugimi zunanjimi vplivi. Za vse našteto poskrbijo zunanja senčila. Z notranjimi senčili bomo zastrli svetlobo in dobili intimo, ne preprečujejo pa pregrevanja stekel in torej vdora toplote v prostor.

 

Energetski prihranek

Zunanja senčila prispevajo k zaščiti pred zunanjimi vplivi, ponujajo energetski prihranek pozimi in poleti zaščita pred pregrevanjem stekel. Notranja senčila ne nudijo pa energetskega prihranka. Notranja senčila z materiali, različnimi vzorci, barvami in oblikami prispevajo k celoviti notranji ureditvi in vzdušju v prostoru.

 

CTA - E-vodnik za preudaren nakup oken

Zunanja senčila nudijo več zaščite, kakor notranja senčila.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Neprekinjen panoramski pogled skozi okna.

Vogalna okna brez vertikalnega okvirja  Raznolikost stekla, njegov videz in načini uporabe, skupaj...
Več

Kako lahko okna prispevajo k mirnejšemu življenju

Promet na cesti in na železnici, letala, industrija, dinamično nočno družabno življenje po...
Več

Kakšna senčila potrebujete za smart home?

Dom, v katerem lahko preko enotnega upravljalnega sistema nadziramo temperaturne spremembe,...
Več