Zunanje žaluzije pri prenovi za modernejši izgled

Objavljeno 08.06.2023
Nazadnje posodobljeno 05.04.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
7:14

Okna so že stoletja ključni element vsake stavbe. Poleg estetske funkcije nam v notranjih prostorih nudijo dovolj svetlobe, obenem pa omejujejo zunanje vplive v zavetju štirih sten. Med sodobnimi trendi kot priljubljena nadgradnja izstopajo žaluzije - so funkcionalne, prilagodljive in estetske. Omogočajo popoln nadzor, saj lahko svetlobo v prostoru z naklonom lamel natančno prilagajamo. Poleg tega žaluzije pripomorejo k energetski učinkovitosti, saj zmanjšujejo prehod toplote skozi okno. 

 

Prenova domovanja in zunanja senčila gresta z roko v roki, zato je pri prenovi oken vsekakor priporočljivo razmisliti tudi o nakupu primernih žaluzij. Zamenjava oken in namestitev novih žaluzij sočasno omogočata celovito in estetsko usklajeno posodobitev. Tudi starejšim hišam navdahnejo mladosten videz. S tem dosežemo harmonično kombinacijo funkcionalnosti in dizajna, kar prispeva k udobnemu in sodobnemu bivalnemu okolju.

 

Prenavljamo okna in imamo 30 let stare zunanje žaluzije, imeti pa želimo HERO zunanje žaluzije, ki so močnejše in večje. Kaj potrebujemo?

 

Če so naše zunanje žaluzije stare 30 let, je popolnoma logično, da so se sčasoma obrabile. Nastopil je čas za razmislek o nadgradnji na močnejše in kakovostnejše zunanje žaluzije, na primer HERO zunanje žaluzije z lamelo P ali S, ki bodo optimalno zasenčile prostor. S tem bomo pridobili izboljšano zaščito pred soncem, vetrom in dežjem, hkrati pa bo naša zunanja fasada dobila tudi svež in estetski videz. 

 

Kaj potrebujemo za uspešno nadgradnjo na močnejše in večje HERO žaluzije?

 

Prvi korak je temeljit pregled obstoječih zunanjih žaluzij. Strokovnjaki morajo preveriti stanje okvirja, vodil, mehanizmov in drugih komponent. Tako ugotovijo, ali je nadgradnja na močnejše HERO zunanje žaluzije mogoča.

 

V naslednjem koraku morajo natančno izmeriti velikost prostora na zunanji strani okvirja, ki je na voljo za nove HERO zunanje žaluzije oziroma za vodila in masko. Pomembni sta višina in širina prostora, kamor jih želimo namestiti. Prav tako je treba upoštevati možnosti pritrditve vodil ter preveriti, ali je potrebno izvesti kakšne prilagoditve. 

 

Če govorimo o konkretnih številkah, mora biti za montažo vodil zunaj - kadar je upravljanje žaluzij na monokomando - najmanj 80 mm prostora. Če je prostora manj, so rešitev žaluzije z upravljanjem na motor. V tem primeru je zahtevan minimalni prostor za montažo vodil 60 mm. Za montažo maske potrebujete zgoraj najmanj 100 mm prostora.

 

Smo že na pol poti, in če strokovnjaki ugotovijo, da je vgradnja mogoča, je v naslednjem koraku pomembno izbrati prave materiale, ki so močni, trpežni in odporni na vremenske vplive. Če želite večjo trdnost in vzdržljivost, je najpogostejša izbira aluminijasto ohišje. Prav tako morate izbrati slog in barvo krpank, ki bodo estetsko usklajene s fasado.

 

Zdaj je vaš dom pripravljen na namestitev novih žaluzij. Pomembno je slediti navodilom proizvajalca in se posvetovati s strokovnjaki. Namestitev vključuje pritrditev okvirja, vodil, mehanizmov in končno namestitev samih krpank.

 

Nadgradnja 30 let starih zunanjih žaluzij na močnejše in večje HERO zunanje žaluzije nam bo prinesla številne prednosti, vključno z izboljšano zaščito pred soncem in vremenskimi vplivi ter estetsko osvežitvijo zunanje fasade. 

 

Za uspešno nadgradnjo je torej pomembno, da temeljito pregledamo obstoječe stanje, izmerimo prostor, izberemo prave materiale in slog ter sledimo pravilni namestitvi. Če smo pri nadgradnji zunanjih krpank v dvomih, je vedno priporočljivo poiskati strokovno pomoč, da se zagotovi varna in kakovostna izvedba projekta. S svežimi in močnimi zunanjimi krpankami bomo lahko uživali v funkcionalnosti in osveženem estetskem videzu.

 

Kaj pa, če bi radi zamenjali stare rolete? Berite naprej.

 

Imamo stare nadokenske rolete. Kaj moramo narediti, če želimo imeti po prenovi HERO zunanje žaluzije?

 

V primeru, da imate stare rolete in želite po prenovi doseči sodoben videz, boljšo funkcionalnost ter izboljšati zaščito svojega doma, je nadgradnja na HERO zunanje žaluzije odlična možnost. Rolete pri prenovi za popolno zasebnost so odlična izbira, a če želite spremembo, so HERO zunanje žaluzije sodobna alternativa klasičnim roletam in omogočajo odlično zatemnitev, vrhunsko vzdržljivost ter estetsko dovršen izgled. Kaj morate narediti, če želite nadgraditi svoje stare rolete na HERO zunanje žaluzije? 

 

Prvi korak pri nadgradnji starih rolet na žaluzije je podoben kot pri tem, ko menjate stare žaluzije - to je temeljit pregled obstoječega stanja. Preveri se stanje okvirjev, mehanizmov, vodil in drugih komponent rolet. Pri tem je treba ugotoviti, ali imamo opraviti s kakšno poškodbo ali obrabo, ki bi lahko vplivali na namestitev krpank.

 

Pri izbiri je pomembno upoštevati več dejavnikov. Prvi je izbira materiala. HERO zunanje žaluzije so na voljo iz aluminija, ki je trpežen, vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje ter prinaša naraven ter topel videz.

 

Naslednja in hkrati ena pomembnejših stvari je, da natančno izmerite velikost oken, kamor želite namestiti HERO zunanje žaluzije. Pozorni bodite, da izberete zunanje žaluzije ustrezne velikosti. Prav tako preverite, ali žaluzije omogočajo enostavno prilagajanje višine ter nagiba glede na vaše potrebe.

 

Če imate nadokenske rolete in jih želite zamenjati z žaluzijami, lahko vgradite posebno nadokensko izolativno podometno škatlo, vanjo pa se lahko vgradi zunanje žaluzije. Seveda je vse odvisno od velikosti obstoječe stare rolete. Pri tem je minimalna dimenzija podometne omarice 240 mm globine in 260 mm višine.

 

Razmisliti velja tudi o dodatnih funkcijah. Izberete lahko na primer HERO zunanje žaluzije z integriranimi komarniki ali senčili za dodatno zaščito pred insekti ali soncem.

 

Ko pridete tako daleč, sledi namestitev, ki jo je najbolje zaupati izkušenemu strokovnjaku podjetja AJM. Izkušen tehnik bo poskrbel za pravilno namestitev zunanjih žaluzij, vključno z odstranitvijo starih rolet, pripravo okenskih odprtin in pritrditvijo novih zunanjih žaluzij. Pravilna namestitev je ključnega pomena za zagotavljanje optimalnega delovanja in trajnosti zunanjih žaluzij.

 

Nadgradnja starih rolet na HERO zunanje žaluzije je pravi način za izboljšanje funkcionalnosti, estetike in zaščite vašega doma po prenovi. 

 

S sodobnimi zunanjimi žaluzijami boste lahko uživali v že na prvi pogled privlačnih in vzdržljivih senčilih, ki bodo izpopolnila videz vašega doma. Poleg tega so okna brez senčil danes tudi zaradi klimatskih sprememb skoraj neprimerna, saj ne omogočajo več dovoljšnjih energetskih prihrankov ter zagotavljanja prijetnih notranjih temperatur. Z zunanjimi senčili bo poleti v prostorih hladneje, kot bi bilo sicer, pozimi pa boste v svojem domu lažje ohranjali toploto.

 

New call-to-action

Žaluzije pri prenovi za modernejši izgled
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

rolete za prenovo doma

Rolete - odgovori na najpogostejše izzive pri prenovi doma

Pri prenovi doma moramo premišljeno izbirati med različnimi senčili, ki vplivajo na celoten videz...
Več
Zunanja senčila za prenovo domovanja

Zunanja senčila za prenovo domovanja

Ko se odločamo za prenovo oken in senčil, moramo imeti v mislih udobje in energetsko učinkovitost....
Več

Menjava stavbnega pohištva in zaščita objekta - za kaj morate nujno poskrbeti?

Zahtevna opravila, ki jih vključuje vgradnja ali menjava stavbnega pohištva, bodo opravili...
Več