Izboljšajte varnost svojega doma. Pomembno vlogo imajo okna!

17.01.2021

Število vlomov se iz leta v leto povečuje. Okna so navadno najšibkejši člen v zaščiti doma in tako najljubši vhod nepridipravov. Ko se odločamo za nakup oken, ob dobri toplotni in zvočni izolaciji ne spreglejte vprašanja varnosti. Za dobro protivlomno zaščito ni potrebno veliko. Kakovostno okovje in varnostna kljuka lahko vlomilca pošteno odvrneta od vloma. 

Sodobna tehnologija izdelave oken vzporedno z naraščajočim problemov vlomov išče učinkovite rešitve za izboljšanje varnosti stavbnega pohištva, še zlasti oken. 

Naša okna in vrata, opremljena z okovjem proizvajalcev Winkhaus in Siegenia, ki spadata med najkakovostnejša na evropskem tržišču, imajo že v standardu vgrajeno okovje, ki zagotavlja dobro protivlomno zaščito. V ponudbi pa imamo tudi okovje, ki vam zagotavlja najvišjo protivlomno zaščito RC2/WK2.

Protivlomno zaščito svojih oken lahko povečate tudi z varnostno kljuko s ključavnico ali pa s posebno kljuko ˝Secustic˝, ki s svojo sestavo in delovanjem pomembno prispeva k protivlomni zaščiti. Kljuka pošteno oteži delo vlomilcem ali jih celo odvrne od vloma. Kljuki lahko naročite pri nas, dobavili in montirali vam jih bomo v samo nekaj dneh.

Dobra rešitev, ki je dosegljiva po dostopni ceni, so tudi AJM senzorji odpiranja/zapiranja oken in vrat. Senzor se pritrdi na okvir vrat in aktivni magnet na vrata. Ko se vrata/okna odprejo, se magnet pomakne stran od senzorja vrat/oken in se sproži alarm.

Sodobna tehnologija omogoča nadzor vaše hiše ali stanovanja, ko vas ni doma. Sodobni nadzorni sistemi omogočajo istočasno spremljanje videoslike preko kamer na istem ekranu računalnika kot tudi sliko tlorisov posameznih etaž z grafičnim prikazom stanja luči, žaluzij, vrat, požarnih loput ter možnostjo upravljanja z njimi.

Priporočamo kombinacijo več elementov hkrati. Kakovostno okovje, AJM-senzorji odpiranja in varnostna kljuka so pomembni koraki k vaši zaščiti, ki vas hkrati ne bodo veliko stali.

 

Še nekaj koristnih nasvetov povezanih z varnostjo in okni:

  • Odprto okno vidno iz dvorišča, ulice ali ceste je lahko razlog, da bo vlomilec izbral vaš dom za svoje kriminalno dejanje.

  • Pritljična okna so zaradi lažje dostopnosti na udaru vlomilcev. Okna v višjih nadstropjih postanejo zanimiva, če se do njih lahko dostopa preko stopnic, drevesa, ograje, balkona.

  • Okna imajo zapahe, nimajo pa ključavnic (vsaj serijsko ne). Standardno okovje, ki ga vgrajujemo v okna AJM zagotavlja dobro protivlomno zaščito. Zato je koristno, da si zagotovite okovje z visoko protivlomno zaščito, ki bo preprečilo, da bi se okna z lahkoto odprla iz zunanje strani. Ali da se odločite za AJM-senzorje odpiranja in varnostne kljuke, ki bodo dvignile stopnjo protivlomne zaščite.

  • Imejte v mislih, da prezračevanje s pomočjo oken odprtih na nagib ne zagotavlja varnosti. Tako odprta okna so enaka odprtim oknom, kar vedo tudi vlomilci. V podjetju AJM vam ponujamo rešitve prezračevanja, ki zagotavljajo protivlomno varnost. Za prezračevanje oken in istočasno protivlomno zaščito na najvišjem nivoju lahko poskrbite z okovjem za vzporedni odmik.

  • Preverite ali se lahko skozi odprto okno odklene vhodna, balkonska, ali druga vrata.

  • Uporabljajte alarmne naprave in sisteme nadzora. Na trgu je veliko različnih rešitev. Kakosten sistem nadzora za dostopno ceno vam ponujamo tudi pri nas.

 

Click me

Okna veljajo za najšibkejši člen v zaščiti doma pred vlomi.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Ne sklepajte kompromisov pri varnosti. Izberite okna AJM.

Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Protivlomna zaščita in okna.

Izboljšajte varnost svojega doma. - Protivlomna zaščita se začne pri oknih. Okna so pogosto...
Več
Varnost ključavnic na prstni odtis.

Ključavnica na prstni odtis - ali je varna?

Ob nakupu vhodnih vrat ste postavljeni pred več pomembnih odločitev. Ena od kritičnih odločitev je...
Več
Zaščitite svoj dom pred insekti z uporabo komarnikov za okna

Komarniki za okna, vse kar morate vedeti o njih

Komarniki za okna nam nudijo zaščito pred vdorom insektov v notranjost in s tem omogočajo...
Več