S pravo izbiro oken do prihrankov energije

17.01.2021

V jesenskem času oziroma tik pred hladnejšim delom leta se pogosto lotevamo različnih prenov svojega doma, kamor spada tudi zamenjava oken in vrat. Ni nepomembno kakšna okna in vrata izberemo, saj lahko z modro izbiro stavbnega pohištva prihranimo veliko energije namenjene za ogrevanje.

Svetujemo vam, da bodite, ko izbirate nova okna in vrata pozorni, da so ta iz kakovostnih materialov, da imajo vgrajeno okovje, ki omogoča več-funkcijsko odpiranje in senčila, ki učinkovito ščitijo pred zunanjimi vplivi.

 

Energetsko učinkovito stavbno pohištvo s prihrankom energije do 36% letno

AJM osrednjo pozornost namenjamo razvoju energetsko učinkovitega stavbnega pohištva. Za energetsko varčne in pasivne objekte smo razvili okno AJM 8000 energeto®, ki premika meje pri doseganju učinkovite toplotne izolativnosti, mehanske trdnosti in minimalnega vpliva na okolje ter omogoča prihranek energije za ogrevanje vse do 36% letno. Za tiste s klasično gradnjo oziroma pri prenovah, pa priporočamo profila AJM 8000 in AJM 5000. Oba profila zagotavljata odlično toplotno, zvočno in protivlomno zaščito. Izdelana sta iz visoko kakovostnih in visoko izolativnih materialov. Imata široki profil podboja, serijsko vgrajena tri tesnila, ter velik naslon med podbojem in krilom, kar zagotavlja visoko stopnjo toplotne in zvočne izolacije. Za vse naše izdelke je značilno, da imajo vgrajeno okovje, ki zagotavlja visoko stopnjo varnosti in je odporno na korozijo, rokovanje z njimi pa je ne glede na izjemne varnostne karakteristike enostavno in zanesljivo. Prav tako smo edini na trgu, ki vsa stekla zaradi boljše stabilnosti lepijo v krilo.

 

Kakovostna vgradnja za popolno delovanje

Le kakovostna in strokovno opravljena vgradnja zagotavlja vrhunski izdelek. Zato v AJM svetujemo, da jo je najbolje prepustiti strokovnjakom. Sami izvajamo dve vrsti montaže; klasično in po standardu RAL. Slednja je usklajena z najsodobnejšimi smernicami za montažo stavbnega pohištva. Zanjo je značilno, da zagotavlja optimalno tesnjenje med oknom in zidom ter tako preprečuje vdor hladnega zraka od zunaj in zmanjšuje izgubo energije. Da v AJM montažo izvajamo kakovostno, dokazuje prejem že sedmega  Znaka kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva, ki ga izdaja zavod ZRMK iz Ljubljane.

 

Povrnitev investicije v nekaj letih

V AJM zagotavljamo, da kakovostni materiali in strokovno izvedena montaža prinašata dolgo in nemoteno življenjsko dobo oken in vrat. Če se vam ob preračunavanju stroškov, poraja dvom v smotrnost investicije v kakovostna okna, še njihov nasvet: vložena sredstva se vam bodo ob nenehni dražitvi energentov zagotovo povrnila v nekaj letih.

AJM je tudi številni prejemnik izjemnih nagrad in certifikatov, ki njihov uspeh in kakovost samo še dodatno potrjujejo. Smo družini prijazno podjetje, ki zaposlujemo več kot 200 zaposlenih. Za kakovost izdelkov smo nedavno dobili tudi zlato medaljo Quadal, ki je odličen pokazatelj kakovosti izdelkov v razmerju s ceno. Za svoj trud in plačilno disciplino pa smo prejeli tudi zlato bonitetno oceno in s tem dokazali, da smo zaupanja vreden prodajalec.

 

Želite izvedeti več?

Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 14 01  ali obiščite v najbližjem prodajnem salonu, ki se nahajajo po celotni Sloveniji.  Z veseljem vam bomo svetovali.

 

Click me

Brezskrbnost ob pogledu skozi okno!
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Zagotovite si, da bo vaša vgradnja vhodnih vrat potekala nemoteno.

Kako poteka vgradnja vhodnih vrat pri prenovi?

Prenova hiše nalaga lastnikom kar nekaj dela, skrbi in odprtih vprašanj. Tudi če večino zahtevnih...
Več
AJM Aluminijasta vhodna vrata

Zakaj so aluminijasta vhodna vrata prva izbira pri gradnji nove hiše?

Med mnogimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti pri načrtovanju in gradnji nove hiše, zelo...
Več
trendi vhodnih vrat pri novogradnjah

Kakšni so trendi vhodnih vrat pri novogradnjah?

Med vsemi odločitvami, ki vas čakajo ob gradnji nove hiše, se vam izbira vhodnih vrat morda ne zdi...
Več