Dvokrilna vhodna vrata za elegantne prenove meščanskih hiš

11.01.2022

Prenova meščanske hiše postavlja številne izzive, ki jih težko predvidimo. Nekatere hiše so celo pod spomeniškim varstvom, zato se moramo pri prenovi držati dodatnih zahtev in smernic. Predvsem pročelje in vrata želimo ohraniti v izvorni podobi, da novosti ne skazijo meščanskega vtisa in izgleda ulice. Hkrati pa je prenova seveda priložnost za nadgradnjo, torej želimo vseeno marsikaj spremeniti. Sodobna vrata nam ponujajo vrhunske lastnosti, ki bi jih radi izkoristili, zato je treba poiskati pravo rešitev.

 

Prenesite E-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat

 

Tudi pri prenovah zgradb s prepoznavnim izgledom imamo na voljo prave rešitve. Ohranimo lahko avtentično podobo objekta in hkrati izkoristimo vse prednosti, ki jih imajo sodobna vrata. To velja tudi v primeru, da želimo obnoviti objekt, ki ima dvokrilna vhodna vrata. Zdi se, da dvokrilna vhodna vrata niso več tako priljubljena, pogosteje opremljamo manjša stanovanja kjer ni toliko prostora in so enokrilna vrata samoumevna izbira. A pri prenovi meščanske hiše, ki ima dvojna vrata, to ne pride v poštev. Potrebovali bomo dvokrilna vhodna vrata z avtentično vizualno podobo in prepričljivimi funkcionalnimi lastnostmi.

 

Ponudba dvokrilnih vhodnih vrat

 

Proizvajalci in trgovci s svojo ponudbo odgovarjajo na povpraševanje raznovrstnih kupcev, zato je tudi za dvokrilna vhodna vrata dovolj ponudbe. Pravzaprav v tem segmentu najdemo pestro paleto različnih možnosti, ki jih bomo pri prenovi meščanske hiše dobro izkoristili. 

 

Običajno sledimo smernicam, ki jih postavlja originalno stavbno pohištvo. Odločamo se za lesena dvokrilna vrata, pogosto imajo ta tudi domiselno zasteklitev. Lesena vrata so izvrstna za prenove, ob katerih želimo ohraniti avtentično podobo starejšega objekta. Imamo pa na voljo tudi alternative, tako PVC kot alu vrata brez težav dobimo v dvokrilni izvedbi. Navsezadnje se dvokrilna vhodna vrata oblikujejo po meri, vsak naročnik lahko dobi pravo rešitev za svoj objekt. Izdelati je možno idealna vrata po naročilu, kar vključuje tudi poljubno izbiro materialov.

 

Sodobna vhodna vrata z avtentično podobo

 

Za prenovo objekta se pogosto odločamo zato, ker nam sodobna oprema nudi bistveno višjo kakovost bivanja, ima tudi veliko bolj prepričljive funkcionalne lastnosti. Enako velja za vrata. Iščemo vrata z vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo, hkrati pa želimo pri prenovi ohraniti pristen vizualni vtis, ki ga naredi originalno stavbno pohištvo. Kakšna vrata izbrati?

 

Prvi odgovor so seveda lesena dvokrilna vhodna vrata, saj imajo najbolj avtentičen videz za prenovo meščanskih hiš. Les se tradicionalno uporablja za izdelavo stavbnega pohištva, s sodobno zasnovo in dodatki pa dobijo takšna vrata tudi napredne funkcionalnosti, ki jih iščemo pri novi opremi. Lesena vrata imajo neprekosljivo estetsko vrednost in so najbolj posrečena za takšne prenove. 

 

Ni pa to edina možnost, ki jo imamo. V poštev pridejo tudi PVC vrata, ki jih je možno izdelati v imitaciji lesa. PVC vhodna vrata nudijo veliko fleksibilnosti pri izdelavi, predvsem lahko pripravimo kvalitetna vrata z vrhunskimi funkcionalnimi lastnosti. A hkrati prilagodimo tudi vizualno podobo, tako lahko posnemamo različne vrste lesa in dosežemo nadvse avtentične učinke pri prenovah. Vsekakor so tudi PVC dvokrilna vhodna vrata lahko prava izbira za prenovo meščanske hiše.

 

Tudi dvokrilna vhodna vrata nudijo izvrstno izolacijo

 

S sodobnimi materiali in napredno zasnovo dosežemo izvrstne funkcionalne lastnosti vrat. Pri enokrilnih vratih pridejo te značilnosti močno do izraza, gotovo najbolj cenimo prav toplotno in zvočno izolacijo. Kako pa je pri dvokrilnih vratih?

 

Dvokrilna vrata imajo večjo površino in zato predstavljajo večje tveganje za toplotne izgube in za vdor hrupa iz okolice. A sodobna vrata tudi v tej izvedbi koristijo inovacije, ki zagotavljajo brezhibno tesnjenje in dobro izolacijo. Tudi tu so vrata opremljena z naprednimi sistemi za zadrževanje toplote, predvsem to velja za PVC vrata, ki imajo več komor in preprečujejo prehod toplote. Lesena vrata koristijo dobre izolacijske lastnosti naravnega materiala, vedno pa vrata lastnosti samega materiala nadgradijo tudi s posebno zasnovo in brezhibno vgradnjo. Tako nam tudi dvokrilna vhodna vrata zagotavljajo vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo.

 

To pomeni, da dvokrilna vhodna vrata pripomorejo k visoki kakovosti bivanja, hkrati so energetsko učinkovita. Kot nalašč za opremljanje sodobnih bivalnih prostorov, v katerih želimo doseči res najboljši učinek.

 

Kako se dvokrilna vhodna vrata odpirajo in zapirajo?

 

Pri vgradnji novih vrat je treba dobro premisliti o tem, kako se bodo vrata odpirala in zapirala. Pri dvokrilnih vratih je to še bolj očitno, saj omogočajo več načinov uporabe.

 

Običajno dvokrilna vhodna vrata delujejo tako, da je eno vratno krilo statično, drugo pa uporabljamo preprosto tako kot pri enokrilnih vratih. Vhodno vratno krilo nam torej ponuja prav tako intuitivno uporabo kot pri enokrilnih vratih, s tem da imamo vedno še to možnost, da odpremo tudi statično vratno krilo. Poljubno lahko izberemo, na kateri strani vrat bomo imeli vhodno krilo in v katero smer se bo odpiralo, nato imamo tudi pri uporabi statičnega krila proste roke.

 

Dvokrilna vrata nam ponujajo več možnosti uporabe, predvsem po potrebi dajejo več prostora za prehod z večjim tovorom. S premišljeno zasnovo lahko izdelamo tudi drugačna dvokrilna vrata z manjšim statičnim krilom. Takšne izvedbe so lahko zelo lepe, zato se splača ponudbo podrobneje spoznati.

 

Kako se odločiti za prava vhodna vrata?

 

Pri prenovi meščanskih hiš imate na voljo veliko možnosti in izbire. Tudi dvokrilna vhodna vrata ponujajo celo paleto različnih možnosti, zato bo morda kar težko sprejeti pravo odločitev. Pomagate si lahko tako, da pobrskate po ponudbi in sledite nasvetom za sistematičen nakup vhodnih vrat. Prenesite svoj e-priročnik za sistematičen nakup vhodnih vrat in izberite vrata po svojem okusu!

 

New call-to-action

Dvokrilna meščanska vrata.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Obsvetlobe vhodnih vrat so danes modni trend, hkrati pa zagotavljajo varnost in estetsko popestritev.

Estetske in funkcionalne prednosti obsvetlobe vhodnih vrat

Se tudi vi soočate s temno vežo ali hodnikom za vhodnimi vrati? Če vas ob vstopu v dom pričaka mrak...
Več
AJM Aluminijasta vhodna vrata

Zakaj so aluminijasta vhodna vrata prva izbira pri gradnji nove hiše?

Med mnogimi odločitvami, ki jih je treba sprejeti pri načrtovanju in gradnji nove hiše, zelo...
Več
Spoznajte 3 ključne kriterije pri izberi zunanjih vrat in si olajšajte dokončno odločitev pri nakupu.

Katere 3 poglavitne lastnosti morajo imeti vsa zunanja vrata?

Je nastopil čas, ko se odločate za menjavo zunanjih vrat in se sprašujete, kako se menjave sploh...
Več