»Ah, okna lahko počakajo!« Pa res?

Objavljeno 17.01.2021
Nazadnje posodobljeno 28.07.2021

Prihranek energijo s pomočjo oken z dobro toplotno izolacijo.  

Imate visoke stroške za ogrevanje?
V večini primerov za to ni kriv vaš ogrevalni sistem, ampak vaša okna.

»Ah, okna še lahko počakajo. Pa saj so vredu. Bomo zamenjali čez nekaj let,« pogosto razmišljajo lastniki domov z 15 ali 20 let starimi okni. A okna res lahko počakajo? Dejstvo je, da če okno na videz še vedno izgleda »vredu«, to še ne pomeni, da je tudi vredu - da ima zadostno toplotno izolacijo. Koliko denarja je vrženo skozi okno zaradi slabe izolacije starih oken, se zaveda zelo malo ljudi. Vsak, ki prestavlja zamenjavo starih oken, varčuje na napačnem koncu.

 

Toplotna-kamera-ajm-prikaz

Toplotna kamera ne laže! Pred prenovo oken je mogoče opaziti visoke površinske temperature in s tem precejšnje izgube energije na področju stekla in okvirjev, kar je jasno vidno z rdečimi in rumenimi površinami. Po zamenjavi starih oken z novimi okni AJM se toplotna izguba bistveno zmanjša.

 

Ohranite okolje in svojo denarnico z izjemno energetsko učinkovitostjo oken AJM!

Z okni AJM lahko znatno zmanjšate porabo energije svojega doma – poznalo se bo v vaši denarnici, hkrati pa boste naredili pomemben korak k ekološko odgovornemu ravnanju.

Ne glede na to, ali gre za novogradnje ali prenove: z nepremagljivo toplotno-izolacijsko vrednostjo 0,60 W/m2K je PVC okno AJM 8000 energeto, najboljše okno v svojem razredu, s katerim boste dosegli veliko več,  kot zahtevajo trenutne smernice za varčevanje z energijo.

S prihrankom pri stroških ogrevanja do 2.500 evrov je okno AJM 8000 energeto naložba, ki se vam bo obrestovala dvakrat: ohranjala bo dolgoročno visoko vrednost nepremičnine, hkrati pa bo zaradi prihrankov, ki jih prinaša, AJM 8000 energeto, tudi dobra dobičkonosna naložba. Ko se pokrijejo stroški investicije, je rezultat trden in varen donos. Občutno manjša poraba energije pa ne razbremeni le vas, temveč tudi okolje: emisije C02 povprečne slovenske hiše se zmanjšajo za 7.300 kg.

Okna AJM 8000 energeto so tudi do 20% lažja od tradicionalnih oken in z bistveno boljšo stabilnostjo zaradi tehnologije stekla lepljenega v okvir krila okna. S tem pri AJM prihranimo gorivo med prevozom, prihranimo na energiji pri montaži in razbremenimo okolje.

 

Pa vi? Kmalu po montaži boste občutili izboljšano kakovost življenja skozi dobro izolirana okna.

Izračun potenciala prihrankov na enodružinsko hišo v enem letu (zamenjava starih oken z novimi PVC okni z Uw = 0,9 W/m2K):

Primer 1: hiša z 15 do 20 let starimi okni z Uw = 2,8 W/m2K
Prihranek kurilnega olja: 1203 litre
Prihranek stroškov za ogrevanje: cca 1.150 €
Zmanjšanje izpusta CO2: 3.249 kg na kurilno sezono

Primer 2: hiša z 30 let starimi okni z Uw = 5,2 W/m2K
Prihranek kurilnega olja: 2.723 litrov
Prihranek stroškov za ogrevanje: cca. 2.500 €
Zmanjšanje izpusta C02: 7.352 kg na kurilno sezono

Ne glede na to ali prenavljate ali gradite na novo, v vsakem primeru je pri tem potrebno upoštevati državne in evropske direktive za energetsko varčno gradnjo, katere glavni cilj je seveda zmanjšati emisije CO2.

Preverite tudi kakšne so državne subvencije na tem področju, ki jih lahko prejmete v obliko nepovratnih sredstev EKO sklada.

(članek povzet po aluplast.de

 

Click me

Ne oklevajte pri zamenjavi starih oken. Že kmalu po montaži boste občutili izboljšano kakovost življenja skozi dobro izolirana energetsko učinkovita okna.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Pametna izbira bo vodila v viden energetski prihranek.

Kako pravilno izbrati energijsko varčna okna?

Na trgu se pojavlja veliko ponudnikov oken, ki jih vsi bolj ali manj ponujajo kot energetsko...
Več
PVC okna AJM 5000 z zunanjo masko iz aluminija v obnovljenem Citymap hotelu Maribor.

Boste imeli zaradi prenove manjša okna?

Pri obnovah starejših hiš ali stanovanj se lastniki skoraj vedno odločite zamenjati tudi stavbno...
Več
Fiksne zasteklitve ali steklena drsna vrata AJM.

Drsna vrata in druge velike steklene površine v novogradnjah

Trendi sodobne arhitekture gredo v smer vse večjih steklenih površin. Če ste tik pred gradnjo ali...
Več