4 razlogi, zakaj se menjava oken pozimi splača

Objavljeno 27.01.2022
Nazadnje posodobljeno 28.01.2022

Ste tudi vi ravno sredi zime ugotovili, da okna slabo tesnijo? Stanovanje je hladno, izkoristek pri ogrevanju slabši, stroški pa višji. Da ne omenjamo počutja stanovalcev, ki že decembra komaj čakajo na poletje!

 

Prav pozimi pogosto prepoznamo nekatere pomanjkljivosti, ki vplivajo na kakovost bivanja in izkušnjo stanovalcev, redko pa se odločimo za to, da bomo težave takoj odpravili. Zimski meseci se nam ne zdijo pravi čas za večje posege v stanovanje. Skrbi nas, da bomo stanje še poslabšali. Gradbeni posegi zahtevajo dosti časa in truda, raje jih opravljamo v toplejšem delu leta. A pri oknih se lahko izkaže, da je prav zima pravi čas za zamenjavo. Menjava oken pozimi ima določene prednosti, ki jih je treba poznati.

 

Prenesite E-vodnik za preudaren nakup oken

 

Menjava oken pozimi se opravi hitro in enostavno

 

Obnovo stavbnega pohištva pogosto povezujemo z zamudnimi gradbenimi projekti, a pri menjavi oken temu ni tako. Stanovalci se ne bodo srečali z velikimi nevšečnostmi ali zahtevnimi nalogami pri pripravi na menjavo oken. Treba bo pripraviti le nekaj prostora za enostaven dostop do oken, da bodo mojstri delo lahko res učinkovito opravili. Za vse ostalo poskrbijo strokovnjaki, ki imajo veliko izkušenj z hitro in zanesljivo montažo sodobnih oken.


Menjava oken pozimi se opravlja po posameznih prostorih, tako da v bivalnem okolju ne bo kakšnih nenadnih in dolgotrajnih sprememb. Tudi ob nižjih zunanjih temperaturah se stanovanje ne bo ohladilo, saj se okna sproti vgradijo v vsakem prostoru posebej. Mraz iz zunanjosti v tem času ne bo prodrl v notranjost, delo bo opravljeno hitro in učinkovito.

 

Z menjavo oken takoj izkoristite izolativne prednosti sodobne opreme

Pogost razlog za menjavo oken pozimi je toplotna izolacija. Stara okna so šibka točka objektov, ki jih želimo učinkovito ogrevati. Povzročajo toplotne izgube in višajo stroške pri ogrevanju, stanovanje pa bo pogosto mrzlo in prepišno. Nova okna imajo vrhunske izolacijske lastnosti, zato je menjava oken pozimi še kako smiselna. Že takoj bomo namreč prepoznali posebne odlike sodobnih oken, kar se bo pokazalo pri ogrevanju stanovanja.

 

V sodobnih stanovanjih uporabljamo napredne ogrevalne sisteme, ki so zelo učinkoviti in varčni. A najbolj prepričljivi so prav v dobro izoliranih stanovanjih. Nova okna nam omogočajo, da v celoti izkoristimo zmogljivost in učinkovitost kurilnega sistema. Toploto bomo zadržali v notranjosti stanovanja, kar pomeni bistveno bolj prijetno izkušnjo za stanovalce. Hkrati seveda pričakujemo veliko nižje stroške pri ogrevanju. Kar neverjetno je, kakšne stroške lahko prinesejo toplotne izgube, ki jih 24 ur na dan povzročajo slaba okna. Če želimo ogrevalni sistem res dobro izkoristiti in stroške ogrevanja kar se da znižati, je povsem smiselna menjava oken pozimi. S prihranki že v isti kurilni sezoni lahko krijemo stroške nakupa in montaže novih oken, na dolgi rok pa se investicija gotovo v celoti povrne.

 

Nova okna omogočajo prijetno zračenje tudi pozimi

Še ena prednost novih oken je možnost zračenja ob vseh vremenskih pogojih. Tako je moč skozi celo leto vzdrževati optimalne razmere v stanovanju. Za kakovost bivanja je zelo pomembno, da prostore redno zračimo, s tem pa pripomoremo tudi k dobrobiti samega objekta. Zastajanje vlažnega zraka vodi v razvoj plesni, pa tudi sicer zatohlo stanovanje nikakor ne bo prijetno.


Rešitev so sodobna okna, ki omogočajo prezračevanje s pomočjo okenskega okvirja. Tu imamo na voljo napredne rešitve, ki močno izboljšajo izkušnjo pri zračenju prostorov. Spet na ta način preprečujemo toplotne izgube in znižamo stroške, saj z zračenjem ne nižamo temperature v stanovanju. V sveže prezračenem stanovanju se bomo veliko bolje počutili, sploh zato, ker ob zračenju v notranjost ne bomo spuščali mraza.

 

Pozimi dobimo okna hitreje in po nižji ceni

 

Okna se po navadi izdelujejo po meri. Problem je v tem, da je treba okna načrtovati, oblikovati in izdelati, kar zahteva nekaj časa. V zimskih mesecih lahko pričakujemo, da bo čakalna doba za nova okna precej krajša kot poleti. V toplejšem delu leta potekajo večji gradbeni projekti, povpraševanja po oknih je več, zato so proizvajalci lahko precej zasedeni. Tako nam menjava oken pozimi ponuja priložnost, da izkoristimo hitro dobavo in ugodnejše cene.

 

Prav nižje cene so lahko še en odločilen adut za nakup oken v zimskem času. Če ponudbo budno spremljamo, bomo v hladnejšem delu leta opazili znižanja, ki prinašajo znatne prihranke. Ravno v tem času proizvajalci in trgovci pripravljajo boljše ponudbe z ugodnim cenam. To se splača izkoristiti, saj so prihranki lahko veliki.

 

Na priložnosti, ki jih odpira menjava oken pozimi, morate biti dobro pripravljeni. Pravočasno se že poučite o tem, kakšna okna izbrati. Pomagate si lahko z e-vodnikom za preudarno izbiro sodobnih oken. Tako si boste že vnaprej odgovorili na vprašanja, ki so ključna za izbiro kakovostnih oken za vaše stanovanje!

 

Click me

Menjava oken pozimi
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Menjava stavbnega pohištva in zaščita objekta.

Menjava stavbnega pohištva in zaščita objekta - za kaj morate nujno poskrbeti?

Zahtevna opravila, ki jih vključuje vgradnja ali menjava stavbnega pohištva, bodo opravili...
Več
Kaj izbrati: aluminijasta, PVC ali lesena vhodna vrata

Kaj izbrati: aluminijasta, PVC ali lesena vhodna vrata?

Gradite ali prenavljate hišo? Potem ste pri urejanju vhoda gotovo v dilemi, kakšna vhodna vrata...
Več
AJM PVC okna

Življenjska doba oken -Po koliko letih je potrebno zamenjati okna?

Čisto možno je, da je tudi v vašem domu že skrajni čas, da zamenjate okna. Okna imajo namreč...
Več