Kako se je Alya lotila izbire oken za svojo sanjsko hišo?

Objavljeno 18.07.2023
Nazadnje posodobljeno 08.04.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
5:20

Hiša je za marsikoga največja želja in obenem tudi največji življenjski projekt. Glasbenica Alya si, odkar pomni, želi prijetne hiše v objemu narave. “Že od malega sem si želela, da bi imela hiško čisto po svojem okusu. V preteklosti sem že prenavljala, ampak ni isto kot graditi popolnoma od začetka,” je iskrena Alya. 

 

Poleg same hiše pa je zelo pomemben prostor, kjer si ustvarimo dom. Pri pevki Alyi se moramo tu z zgodbo vrniti v otroštvo in čas, ki ga je preživljala pri svoji babici. Narava, sonce in razgled, v katerih je takrat najbolj uživala, so jo tako zelo zaznamovali, da zdaj prav na parceli, ki jo je podedovala od staršev, ustvarja nov dom - svoj miren kotiček v objemu narave.

 

Velik projekt, ki nudi veliko zadovoljstva

A kot smo omenili na začetku, je gradnja hiše verjetno največji projekt, ki se ga v življenju lotimo. Seveda pa nudi tudi ogromno zadovoljstva. Alya se je odločila za gradnjo nove hiše, ker želi, da bi bil ta njen košček raja na Zemlji ustvarjen po njenih željah. Odločila se je za klasično gradnjo z zidaki, arhitekturno rešitev pa je dala narediti po meri. Hiša - tako kot ona sama - izžareva pozitivno energijo, hkrati pa se je projekta že od začetka veselila zato, ker ji gradnja omogoča izbiro najboljših možnih rešitev.

 

Alya si je v hiši želela vrhunske in sodobne opreme, kamor sodi tudi kakovostno stavbno pohištvo. Okna so v stanovanju ali hiši ključnega pomena, saj nudijo veliko več kot zgolj lep izgled in razgled. Velika okna in steklena drsna vrata v notranjost prepuščajo kar največ svetlobe, kar udobju bivanja doda posebno noto. Velike steklene površine so sanje vsakogar - in Alya se je odločila, da jih bo pretvorila v resničnost. 

 

Alya: Na trgu je veliko ponudnikov oken

Okna pogosto podcenjujemo, a ko potegnemo črto, so ena pomembnejših odločitev pri gradnji hiše. Odločajo o udobju doma, skrbijo za varnost in toplino, omogočajo pa tudi odlične energetske izkoristke. So dolgoročen nakup in tu ne bi smeli sklepati kompromisov. Tudi Alya jih ni in se je odločila za najboljšo opremo na trgu.

 

Zavedala se je, da mora biti pri izbiri oken, vrat in senčil nekaj korakov pred časom, zato se je za ponudnika odločila že na samem začetku gradnje. “Sem pa seveda izbirala kar nekaj časa, saj je na trgu veliko ponudnikov,” pravi. Sama jih je podrobno pregledala vsaj pet. Iskala je pravo razmerje med kakovostjo in ceno, pomemben faktor pri odločitvi pa je bil tudi časovni okvir oziroma dobavni rok. 

 

Pred tem je naredila pravo malo zasebno raziskavo, saj je vedela, da je to pomembna odločitev, ki bo njo in njen dom zaznamovala za več deset let in nakup nikakor ne sme biti impulziven. Njena odločitev je v največji meri temeljila na gori podatkov, ki jih je prebrala na spletu v kombinaciji z izkušnjami o prednostih in slabostih oken, ki so jih zaupali prijatelji. Pri vsem pa so glavno vlogo odigrale tehnične lastnosti stavbnega pohištva in njegov videz.

 

O tem, kakšna so kakovostna okna in kako prepoznamo zanesljivega ponudnika, lahko pobrskamo po spletu, kjer najdemo ogromno koristnih informacij. Tudi Alya je najprej v roke vzela računalnik, nato pa se je o tem, kaj kdo priporoča, pozanimala še pri prijateljih in znancih. Razpisala se je tudi na družbenih omrežij in tam za mnenja prosila svoje sledilce. “No, izbrala pa sem AJM - zaradi tradicije, kakovosti, cene, ažurnosti in seveda prijaznosti,” pove Alya. Tudi sicer so vse poti vodile k AJM, predvsem pa so jo prepričala mnenja prijateljev in znancev, ki jih niso mogli prehvaliti. 

 

Alya je izbrala okna, s katerimi je kar najmanj dela

Takoj je vedela, da želi kombinacijo PVC-ALU. Zakaj? Vedela je, da je z lesom precej več dela, sploh če je glavnina stavbnega pohištva obrnjenega na južno stran, kjer je največ sonca. Želela je okna, ki so kakovostna, učinkovita in ne zahtevajo skoraj nič vzdrževanja. Tako je padla odločitev, da so PVC-ALU okna prava izbira.

 

Pa je imela pri sprejemanju odločitve kakšne pomisleke? Vemo namreč, da se nam pogosto celo pri manjših nakupih porajajo različni pomisleki glede kakovosti, cene, izgleda in še bi lahko naštevali. Alya pravi, da je te pomisleke rešila tako, da je sestavila lestvico najpomembnejših dejavnikov pri nakupu. Na vrh je kot dejavnika z največjo prioriteto postavila kakovost materiala in toplotno učinkovitost, na drugo mesto, a še vedno kot pomembna dejavnika, pa je postavila zvočno izolativnost in varnost.

 

Prijazno in strokovno osebje

Ker se je že pred gradnjo hiše in nakupom oken o tem temeljito pozanimala, je ni skrbelo nič več in kasneje se je izkazalo, da bi bila kakršna koli skrb pravzaprav odveč. Z odzivnostjo prodajnega osebja je bila zadovoljna, komunikacija je bila profesionalna, po opravljenem nakupu in plačilu pa Alya pravi, da ji je odleglo, saj je bilo to za njo, poleg tega pa je vedela, da se je odločila pravilno. 

 

Ali ste vedeli, da lahko svoja idealna okna izberete s pomočjo spletnega orodja, ki vam jih ponudi na podlagi geografske umeščenosti hiše, njene lege, vaših zahtev in okusa ter vrste drugih dejavnikov. Preizkusite ga TUKAJ.

New call-to-action

 

Alya - njena sanjska hiša in okna AJM
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Alya med izbiranjem vrat v AJM salonu

Kakšna vhodna vrata AJM je izbrala Alya?

Pri gradnji hiše je izbira vhodnih vrat pomemben korak. So vstopna točka v naš dom, zato morajo...
Več
Spoznajte 3 ključne kriterije pri izberi zunanjih vrat in si olajšajte dokončno odločitev pri nakupu.

Katere 3 poglavitne lastnosti morajo imeti vsa zunanja vrata?

Je nastopil čas, ko se odločate za menjavo zunanjih vrat in se sprašujete, kako se menjave sploh...
Več
Fiksne zasteklitve ali steklena drsna vrata AJM.

Drsna vrata in druge velike steklene površine v novogradnjah

Trendi sodobne arhitekture gredo v smer vse večjih steklenih površin. Če ste tik pred gradnjo ali...
Več