Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Protivlomna zaščita in okna.

Objavljeno 17.01.2021
Nazadnje posodobljeno 29.11.2022

Izboljšajte varnost svojega doma. - Protivlomna zaščita se začne pri oknih.  

 

Okna so pogosto najšibkejši člen v protivlomni zaščiti doma in najljubši način vloma nepridipravov. Zato ob nakupu pomislite tudi na varnost.

Pri poskusu vloma šteje vsaka minuta. Praviloma se nepridipravi vdajo po nekaj minutah neuspešnih poskusov. Zato je pomembno, da se okna dovolj učinkovito upirajo poskusu vloma. Če se odločate za nakup oken AJM, ste lahko pomirjeni. Ne glede na to, za kateri model PVC oken se boste odločili, bodo robustni in zanesljivi profili, steklo lepljeno v krilo okna, zaradi katerega je dvig okenskega stekla od okvirja krila okna nemogoč, kakovostno okovje z varnostnimi zapirali, varnostne kljuke, kakovostno steklo, ter edinstvena, serijsko vgrajena, protivlomna zaščita Safetec inside, nudili optimalno protivlomno zaščito vašemu domu.  

 

Kaj je tehnologija Safetec inside?

Z edinstveno tehnologijo Safetec inside opremljamo vsa naša PVC okna. Gre za prikriti sistem srednjega varnostnega prislona, ki je nameščen po celotnem okenskem okvirju in preprečuje enostavno in hitro snetje krila od okvirja okna s pomočjo izvijača, kar velja za najpogostejši način vloma.

Tehnologijo Safetec inside vgrajujemo v vsa naša PVC okna serijsko, zato vas ta dragocena varnostna komponenta ne stane nič. Vam pa lahko prihrani veliko nepotrebnih stroškov.

Seveda, obstajajo tudi druge rešitve, ki skrbijo za protivlomno zaščito okna. Za zvišani nivo protivlomne zaščite v naša okna standardno vgrajujemo, ob kakovostnem osnovnem okovju, še t.i. varnostna zapirala oziroma zapirnike s t.i. gobicami. Njihova naloga je, da v zaprtem položaju ob vlomu preprečujejo razpiranje okna. Sicer je s takšnimi varnostnimi zapirali možno doseči različne varnostne stopnje (RC1, RC2), pri čimer se varnost povečuje z njihovo številčnostjo in lego.

 

Dobrodošle varnostne kljuke

Nivo protivlomne zaščite lahko izboljšate tudi z izbiro varnostnih kljuk. Na voljo je več različnih oblik. Dobra izbira za višji nivo varnosti je kljuka Secustic. Njen mehanizem nameščen v sredinskem delu preprečuje, da bi, po prevrtanju profila od zunaj, obrnili notranji del kljuke. Učinkovita varnostna zaščita, in dobrodošla rešitev za družine, so kljuke z ročnim zaklepanjem. Ko okno zaklenete, s ključem ali tipko, se ne bo odprlo ne od znotraj, ne od zunaj.

 

Pozorno pri oknih odprtih »na kip«

Varnost lahko izboljšate tudi z različnimi senzorji, ki so danes pogosto združeni v sisteme za pametno upravljanje doma, ki vas lahko spomnijo tudi na pozabljeno odprto okno. Sicer pa, za varen dom z vidika oken upoštevajte teh nekaj koristnih nasvetov:

  • Odprto okno vidno z ulice ali ceste je lahko zadosten razlog, da bo vlomilec izbral prav vaš dom.
  • Pritlična okna so zaradi lažje dostopnosti na udaru vlomilcev. Okna v višjih nadstropjih postanejo zanimiva, če se do njih lahko dostopa po stopnicah, drevesu, ograji ali balkonu.
  • Prezračevanje z okni, ki so odprta na nagib ali, pogovorno, »na kip«, ne zagotavlja nobene varnosti! Taka okna veljajo za odprta in to vedo tudi nepridipravi. Za prezračevanje oken, in istočasno protivlomno zaščito, lahko poskrbite z okovjem za vzporedni odmik.
  • Svojega odhoda na dopust ne razglašajte po socialnih omrežjih. Obvestite le tiste, ki jim povsem zaupate. Naj nekdo od teh tudi na vsake toliko časa preveri stanje vašega doma.     

Želite izvedeti še več o varnosti oken in protivlomni zaščiti?

Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 14 01 ali nas obiščite v najbližjem prodajnem salonu. Z veseljem vam bomo brezplačno svetovali tudi pri vas na domu. 

 

Click me

 

Ne sklepajte kompromisov pri varnosti. Izberite okna AJM.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Okna veljajo za najšibkejši člen v zaščiti doma pred vlomi.

Izboljšajte varnost svojega doma. Pomembno vlogo imajo okna!

Število vlomov se iz leta v leto povečuje. Okna so navadno najšibkejši člen v zaščiti doma in tako...
Več
Pomembnost varne zasteklitve

Steklo in varnost

Varnost je za vse ljudi velikega pomena, radi se počutimo varno in udobno v svojih domovih in...
Več
Velike steklene površine in njihova varnost

Velike steklene površine v novi hiši- ali so zares protivlomno varne?

Ali ste kdaj zagledali lepa steklena okna, ki bi odlično pristajala vaši hiši, vendar vas je bilo...
Več