PVC okna brez ojačitev? Je to sploh mogoče?

17.01.2021

Naj vam odgovorimo takoj, ja, pri PVC oknih AJM, je mogoče! Profili za PVC okna AJM so izdelani brez jeklenih ojačitev z novo tehnologijo PowerDur, ki zagotavlja stabilnost in prinaša še boljši energetski prihranek.

Če kaj, potem razvoj pri izdelavi oken nikoli ne spi. Strmenje po vedno višjih izolativnih lastnostih, prihrankih energije, izboljšanju stabilnosti in izolativnosti, se zdi kot dirka, ki ji ni konca. A ker vodi do izboljšanje bivanja in v ohranjanje okolja, z veseljem sodelujemo v njej.

V podjetju AJM v svojem razvojnem oddelku razvijamo lastne izboljšave, hkrati pa z veseljem sodelujemo in prevzemamo inovativne rešitve naših poslovnih partnerjev. Rezultat slednjega so tudi naša PVC okna brez jeklenih ojačitev. Konkretno to pomeni, da v naših PVC profilih ne uporabljamo več jeklene ojačitve, ampak profile s posebnim materialom PowerDur iz steklenih vlaken. Prednosti oken s profili iz steklenih vlaken so številne. Najprej izpostavimo najbolj očitno in problematično, jekleni vstavki v profilih predstavljajo toplotni most in tako znižujejo izolativne lastnosti okna. Pri oknih s tehnologijo PowerDur, torej pri oknih brez jelenih ojačitev, ampak s profili iz steklenih vlaken, pa se energetski prihranki oken zvišujejo. Jekleni vstavki so skrbeli za stabilnost okna, zato se zastavlja vprašanje, kako je s stabilnostjo oken s profili iz steklenih vlaken. Naj vas pomirimo, razloga za skrb, da ta okna ne bi bila stabilna, ni. Stabilnost profilov iz steklenih vlaken je namreč povsem primerljiva s stabilnostjo profilov z jeklenimi ojačitvami. Kar dokazujejo tudi testi opravljeni na največjem in najuglednejšem evropskem inštitutu za tehniko stavbnega pohištva IFT iz Rosenheima v Nemčiji.

PVC okna brez jeklenih ojačitev so na voljo v vseh izvedbah AJM 5000, AJM 8000, AJM 8000 Energeto. Naročite jih lahko v enakih dimenzijah, kot z jeklom ojačane izvedbe. Tudi za spajanje večjih tovrstnih elementov, za prilagoditev z roletami in podobno so na voljo ustrezne rešitve.

Želite izvedeti več o oknih AJM s tehnologijo PowerDur? Tukaj smo za vas. Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 14 01 ali nas kontaktirajte tukaj.
Na voljo smo tudi na družabnih omrežjih in seveda v prodajnih salonih.

 

Click me

AJM pvc okno s tehnologijo PowerDur, brez jeklenih ojačitev.
Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

PVC okna AJM 5000 z zunanjo masko iz aluminija v obnovljenem Citymap hotelu Maribor.

Boste imeli zaradi prenove manjša okna?

Pri obnovah starejših hiš ali stanovanj se lastniki skoraj vedno odločite zamenjati tudi stavbno...
Več
Vzporedni odmik ponuja zdravo in varno prezračevanje.

Zdravo in varno prezračevanje oken z vzporednim odmikom

Novi časi za odpiranje vaših oken. Kontrolirano in zdravo prezračevanje kadarkoli - tudi, ko vas...
Več
Fotografija: ©Winkhaus, www.winkhaus.de

Kakšno je prezračevanje s pomočjo okenskega okvirja?

Ste vedeli, da je možno stanovanjske prostore zračiti kar s pomočjo okenskega okvirja? Sodobna okna...
Več