Prednosti LES ALU oken za novogradnjo-Najboljše od obeh svetov

Objavljeno 18.07.2024
Nazadnje posodobljeno 18.07.2024

”Poslušajte avdio verzijo bloga!”
5:26

Ko razmišljate o gradnji novega doma, je ena ključnih odločitev izbira pravih oken. Okna ne le vplivajo na estetiko vaše novogradnje, temveč tudi na energetsko učinkovitost, vzdrževanje in udobje bivanja. Med številnimi možnostmi na trgu se LES ALU okna vse bolj uveljavljajo kot izjemna izbira. V tem blogu bomo raziskali prednosti LES ALU oken za novogradnjo in odgovorili zakaj so tako priljubljena.

 

1. Prednosti lesenih oken

 

Naravna estetika

Lesena okna so priljubljena zaradi svoje naravne lepote. Vsako leseno okno je unikatno z edinstveno teksturo in barvo lesa, kar vašemu domu daje toplino in pristnost.

 

Izolacijske lastnosti

Les je odličen naravni izolator. Lesena okna zagotavljajo vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo, kar pomeni nižje stroške ogrevanja in boljše akustično udobje.

 

Okolju prijazno

Les je obnovljiv vir, kar pomeni, da je izbira lesenih oken okolju prijazna. Prav tako imajo lesena okna dolgo življenjsko dobo, kar dodatno prispeva k trajnosti.

 

Prilagodljivost

Lesena okna je mogoče enostavno prilagoditi vašim estetskim in funkcionalnim zahtevam. Les omogoča izdelavo oken po meri, ki se popolnoma ujemajo z arhitekturnimi posebnostmi vaše novogradnje.

 

2. Prednosti aluminijastih oken

 

Vzdržljivost

Aluminijasta okna so izjemno trpežna in odporna na vremenske vplive. Aluminij ne rjavi in ne gnije, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo brez potrebe po pogostem vzdrževanju.

 

Lahkostnost

Aluminij je lahek material, kar omogoča izdelavo velikih okenskih površin brez kompromisov pri stabilnosti in trdnosti. To je še posebej pomembno pri sodobnih novogradnjah z velikimi steklenimi površinami.

 

Eleganten videz

Aluminijasta okna imajo sodoben in minimalističen videz, ki se odlično prilega modernim arhitekturnim slogom. Z aluminijem je mogoče doseči čiste linije in ozke okenske profile, kar omogoča več svetlobe v prostoru.

 

Nizki stroški vzdrževanja

Aluminijasta okna so skoraj brez vzdrževanja. Potrebno jih je le občasno očistiti, saj so odporna na korozijo in druge poškodbe.

 

3. Zmagovalna kombinacija: LES ALU okna

 

Kombinacija lesa in aluminija prinaša najboljše lastnosti obeh materialov, kar naredi LES ALU okna idealno izbiro za gradnjo hiše. Prednosti LES ALU oken za novogradnjo so tudi naravna toplina, izolacijske lastnosti lesa in vzdržljivost s sodobnim videzom aluminija. Notranji del okna je narejen iz lesa, kar zagotavlja udobje in estetski videz, medtem ko je zunanji del oblečen v aluminij, ki ščiti les pred vremenskimi vplivi in podaljšuje življenjsko dobo okna.

 

4. Zakaj izbrati LES ALU okna za novogradnjo?

 

  1. Optimalna izolacija: LES ALU okna zagotavljajo vrhunsko toplotno in zvočno izolacijo, kar pripomore k energetski učinkovitosti vaše novogradnje.
  2. Dolga življenjska doba: Kombinacija lesa in aluminija zagotavlja izjemno trpežnost in odpornost na vremenske vplive, kar pomeni manj vzdrževanja in daljšo življenjsko dobo.
  3. Estetska prilagodljivost: Lesena notranjost omogoča široko paleto možnosti oblikovanja in prilagajanja, medtem ko aluminijasti zunanji del omogoča sodoben videz in ozke okenske profile.
  4. Okolju prijazno: Uporaba lesa iz obnovljivih virov in aluminija, ki ga je mogoče reciklirati, prispeva k trajnostni gradnji.

5. Uporaba LES ALU oken pri novogradnjah

 

LES ALU okna so še posebej priljubljena pri novogradnjah, ki stremijo k visoki energetski učinkovitosti in trajnosti. Pri katerih novogradnjah se pogosto vgradijo in zakaj? Pogosto jih najdemo v pasivnih hišah, kjer je izolacija ključnega pomena. Prav tako so odlična izbira za sodobne arhitekturne zasnove, ki vključujejo velike steklene površine in zahtevajo elegantne, ozke okenske profile. 


Za novogradnje, ki želijo združiti tradicionalno estetiko z modernimi materiali in tehnologijami, so LES ALU okna nepogrešljiva izbira. Poleg tega so idealna za domove v podnebjih z velikimi temperaturnimi nihanji, saj zagotavljajo stabilnost in učinkovitost v vseh vremenskih razmerah. 

 

6. Zanimiv statistični podatek

 

Po podatkih aktualne raziskave trga les alu okenskih sistemov, se je povpraševanje po LES ALU oknih v Evropi v zadnjih petih letih povečalo za več kot 25%. To jasno kaže na naraščajočo priljubljenost te inovativne rešitve, saj lastniki domov vse bolj prepoznavajo njihove številne prednosti in dolgoročne koristi.

 

7. Zaključek

 

LES ALU okna ponujajo najboljše od obeh svetov: toplino in izolacijske lastnosti lesa ter trpežnost in eleganco aluminija. Če razmišljate o novogradnji, so LES ALU okna odlična izbira, ki bo zadovoljila vaše estetske in funkcionalne potrebe ter prispevala k trajnostni in energetsko učinkoviti gradnji. Prednosti LES ALU oken pri novogradnji so številne, zato jih vsekakor upoštevajte pri načrtovanju vašega novega doma.

O izbiri stavbnega pohištva je potrebno razmišljati že v zgodji fazi procesa gradnje nove hiše. Na spletni strani Gradnja hiše od parcele do vselitve  boste na enem mestu našli faze in potrebne aktivnosti pri gradnji nove hiše. Vabljeni, da si prenesete tudi priročnik, ki vam bo služil kot svetilnik vašega projekta, da bo vaša gradnja potekala tekoče, brez potrebnih zastojev in dodatnih stroškov.

 

Protivlomna zaščita se začne pri oknih!

Pri nakupu oken je treba imeti v mislih tudi protivlomno zaščito, saj večina vlomov poteka skozi okno. Vlomilci si vzamejo vse, le časa ne. Tako šteje vsaka minuta, ko se okno upira poskusu vloma. PVC okna AJM so s posebno tehnologijo Safetec inside pripravljena in opremljena za maksimalno protivlomno zaščito. Odločite se za varnost. Izberite PVC okna AJM. 

Zunanja senčila nudijo več zaščite, kakor notranja senčila.

Preden se odločimo za določeno senčilo je dobro vedeti …

Na trgu je več različnih možnosti senčenja steklenih površin z zunanje ali notranje strani. Preden...
Več

Kdaj so ALU okna najboljša izbira pri novogradnji?

V sodobni gradnji se ALU okna vedno pogosteje pojavljajo kot prva izbira, ko gre za rešitve velikih...
Več
V AJM stremimo k trajnostno usmerjeni družbi, zato les pri demontaži lesenih oken recikliramo.

Bodo stara lesena okna kmalu popolnoma reciklirana?

Stari les, kot ga na primer dobimo z demontažo lesenih oken, se zaenkrat najpogosteje uporablja za...
Več